Kook de rijst ca 1 uur in ruim water met zout. Leg de zakjes in een vergiet en laat ze afkoelen. Schep de kip in een schaal om met alle ingrediënten voor de marinade, houd de helft van de koriander apart. Zet de kip 1 uur koel weg. Giet het marinade vocht van de kip in een pannetje. Verhit de olie in een grillpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar. Snijd elke filet in twee of drie schuine stukken. Voeg de bouillon toe aan de marinade, breng aan de kook en zet het vuur laag. Roer de maïzena los met een beetje water en voeg dit al kloppend toe. Snijd de lontong in stukken. Serveer de kip op de lontong, schep wat van de saus erbij en strooi de overgebleven koriander erover.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |